lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kahden päivän ajot

Moikka! Ajattelin vähän kertoa, miten Sorbuksen ajot ovat menneet eilen ja tänään.

Eilen ajoin Sorbuksella 5,2km lenkki sen takia, koska tänään oli hiitti, niin viimestelin sitä. Sää ei ole ollut meidän puolella kyllä yhtään, koska eilen ja tänään juuri ajon aikana alkoi satamaan vettä. Eilen ei tarvinut keskeyttää ajoa, mutta tänään piti, koska vettä tuli kuin ämpäristä kaataisi. Viimestelin Sorbuksen eilen tämän päivän hiitille ja otin samalla pari vetoa, muuten menin vain rauhallista hölkkää. Poika meni ihan hyvin, mutta se on ollut harvinaisen vaitonainen viimeiset pari päivää. Oooolen mitannut kuumeen, mutta lämpö on aina ollut normaali. Ehkä se vaitonaisuus on johtunut säästä, koska sää on meillä vaihdellut todella paljon. Tänään Sorbus oli onneksi pirteämpi, että eiköhän tuo mene ohi.

Kesäkuun hiitti 

Kesäkuun hiitti

Tänään siis hiittasin Sorbuksen ja menin semmoiset 7km lenkin. Laitoin Sorbukslle sekin, että se saisi tukea siitä ja se ravaa paremmin sekin kanssa. En käytä itse sekkiä, vaan kuin hiiteissä ja starteissa, muuten ajan ilman sekkiä. Sorbuksella on hingannut mahavyö hingannut kainaloihin haavat, joten tänään laitoin mahavyöhön pehmusteen. Ponia hakiessa minut piti viedä autolla tarhaan hakemaan Sorbus, koska Tuli (emätamma) astui jalkani päälle ja pitkän matkan kävely teki kipeää jalalle. Kävelin itse tallille Sorbus vieressä, koska jalka kyllä kesti sen jotenkin. Sorbus on kyllä todella hyvin käyttäytyvä poni 3-vuotiaaksi! Harjasin Sorbuksen ja aloin varustamaan sitä. Lopulta sain sen valmiiksi. Aluksi verkkasin ponia, eli hölkkää, pari vetoa ja käyntiä. Sen jälkeen menin 1km kilpailuvauhtia ja Sorbus meni todella hyvin! Sen ravi oli hyvää, eikä se laukkaillut, vähän haparointia oli, mutta muuten meni hyvin! Ekan hiitti kierroksen jälkeen palauttelin sitä 1km, eli käyntiä ja hölkkää. Palauttelun jälkeen vaihdoin suunnan ja otin siihenkin suuntaan hiitin. Heti palauttelun jälkeen oli alkanut satamaan vettä ja juuri hiitti kierroksen puolessa välissä vettä tuli aivan kaatamalla, joten jouduin lopettamaan hiitin siihen. Kerkesin palautella ponia vähän aikaa, koska meidän piti mennä talliin, ettei Sorbus paleltuisi ajaessa. Otin varusteet pois ja rasvasin Sorbuksen haavat kainalosta, haavat eivät auenneet pehmusteen avulla, joten ainakaan haavoja ei tule enempää. Hoidin ponin muuten loppuun ja laitoin sille loimen ja vein karsinaan kuivumaan.
 Kesäkuun hiitti
Nivala 13.7

Sorbus meni todella hyvin minun mielestä ekan hiittikierroksen, että hieno poni se on! Huomenna sillä on vapaapäivä ja sitten vielä viimeiset ajot ennen starttia! Huomenna tuleekin listat Ylivieskaan, ajattelin laittaa ne tänne blogiin näkyville, jotta muutkin näkevät ne. Ajan Väinön vielä tänään, jos sää on parempi jossain vaiheessa.

-Taiga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti